Миоки со седум државни прваци за сениори (4) и за деца (3) и еден вицепрвак

На Државното џудо првенство за сениори и за деца У-12 што се одржа вчера во Скопје ЏК Миоки со 6 натпреварувачи во сениорска конкуренција освои 4 златни и 1 сребрен медал,  како и 3 златни медали во У-11, однонсо тројцата натпреварувачи ги освоија првите места.

Медалите ги освоија:

сениори

-73 кг Ратко Костов – златен
-52 кг Наталија Динова – златен
-52 кг Моника Стојковска – сребрен
-57 кг Христина Дескова – златен
-63 кг Ангела Ставрова – златен

деца У12
-21 кг Хамида Друштинац – златен
-32 кг Ханија Друштинац – златен
-40 кг Марија Кузмановска – златен

Во сениоркса конкуренција настапија 55 учесници, а во детска 49.

Ipon.mk

print