Мила Крстевска со две злата се квалификува за Државното првенство на Германија (ФОТО)

Мила Крстевска на регионалниот турнир на ниво на Баден-Виртемберг (област со 11 милиони жители) кој беше и квалификации за Државното првенство во Германија, го освои првото место и во кати индивидуално и во борби индивидуално, а во ката тимот е втора.

Со ова се пласира за Државното првенство на Германија кое ќе се одржи 28 и 29 септември 2019 година во Билефилд.

print