Мејведер преговара со Пакијао за реванш!

Флојд Мејведер (САД) потврди дека е во преговори за реванш со Мани Пакијао Првиот меч заврши со победа на поени за американската суперeѕвезда, кој неколку пати најави крај на кариерата.

Пакијао продолжи да биде активен, па дури и во последниот меч му го нанесе првиот пораз на соученикот Кит Турман.

https://twitter.com/SportsCenter/status/1153874308797779968?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1153874308797779968&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportal.bg%2Fnews.php%3Fnews%3D801009

Специјално за предметните преговори Мејведер пристигна во Саудиска Арабија, објави Сан, па дури и го цитира самиот боксер.

„За мене е голема чест да дојдам во Саудиска Арабија. Пристигнав да разговарам за можниот реваншот со Пакијао“, рече Мејведер.

Арапите се подготвени да го одврзат ќесето за супердербито. Веќе објавија дека ќе платат 100 милиони долари за реваншот меѓу Џошуа и Руиз.

print