Меѓународниот таеквондо турнир „Охрид опен 2019“ ќе се одржи на 22 јуни

На 22 јуни ќе се одржи Меѓународниот таеквондо турнир по правилата на ИТФ „Охрид опен 2019“ за сите возрасни категории во форми и борби.

Всушност, ова е возобнување на турнирот што се одржуваше до пред неколку години. Организацијата е на Хва ранг ИТФ и тренерот Марјанчо Лазаревски. Се очекуваат натпреварувачи од повеќе европски земји, но и од други континенти.

Од друга страна, ова е убава промоција на Охрид како туристичка дестинација.

Ipon.mk

print