Металург,Олимпик Спорт, Кеикс, Макпетрол, Ронин – најдобрите на ДП за кадети, јуниори и У-21

monika-pebadrovska-i-veronika-na-drzavno-22-11-2015

Вчера објавивме дел од резултатите од Државното карате првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година кое дел од критериумите за место во репрезентацијата за Европското првенство во Софија-Бугарија, идната година, покрај Балканското првенство во Сараево и Кроација опен, а сега сите.

И покрај бојкотот од Карате федерацијата новинарската упорност и копачка работа се исплатеше. Почитувани читатели на Ипон.мк ви ги обезбедивме сите резултати и косистеми.

Како што објавивме вчера Металург е најдобра екипа со 16 медали – 10 златни, 4 сребрени и 2 бронзени, Олимпик Спорт 2007 е втор 10 (3-3-4), па следат Кеикс 7 (3-2-2), Макпетрол 7 (3-2-2), Ронин 6 (3-1-2) итн.

%d0%b4%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d1%98%d1%83%d0%bd%d0%b8%d0%be%d1%80%d0%b8-2016

Државно првенство за кадети, јуниори и јуниори 21 – резултати.

Државно првенство за кадети, јуниори и јуниори 21 – косистеми.

Државно првенство за кадети, јуниори и јуниори 21 – репасажи.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...