Мек Грегор се закани: Повеќе нема да се борам во Лас Вегас!

mek-gregor-so-otvorena-usta

Најпопуларниот ММА борец во моментов, Конор Мек Грегор, се закани дека повеќе нема да се бори во Лас Вегас.

Причина за тоа е суровата казна која му беше изречена на шоуменот од Спортската комисија на државата Невада. Мек Грегор е должен да се олесни за 150. 000 долари и да одарботи 50 часа општествено корисна работа.
Борецот го поддржа шефот на УФЦ, Дана Вајт. Шефот рече дека Мек Грегор може да се бори, каде што ќе побара.
„Се слушнавме со Конор и тој ми кажа дека повеќе не сака да се бори во Невада. Што ќе кажат сега тие? Со слични казни луѓето нема да сакаат да се борат во нивната држава“, објасни Мек Грегор.

https://youtu.be/CyVdgirplfM

print