Несторовски и Павлов имаа прием кај претседателот Ѓорге Иванов!

Martin i Emil kaj Gorge Iavnov

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, денеска ги прими членовите на македонската карате репрезентација, Мартин Несторовски и Емил Павлов, на неодамнешните први Европски игри во Баку, Азербејџан, освоија бронзени медали.

Martin i Emil kaj Gorge 1

Несторовски и Павлов на приемот кај Претседателот беа со тренерот на сениорската репрезентцаија Петар Белистојановски.

Освоените медали од Европските игри беа повод Иванов да направи прием за делегацијата на Карате федерацијата на Македонија.

martin i emil kaj gorge 2

На ЕИ спортистите се натпреваруваа во вкупно 20 спорта и 18 различни дисциплини.

ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...