Мајк Тајсон откри колку милиони и должел на даночниците

Мајк Тајсон не е само поранешен боксерски шампион во тешка категорија, туку и човек кој живеел живот исполнет со карјности.

Случките во животот на Мајк станаа основа за пишувањете на две книги.

Говорејќи за бурниот живот, Тајсон рече дека има долг спрема американските даночни служби од 60 милиони долари во лудите години.

„Тоа беше големо задолжување. Имав голем долг. Се сеќавам дека беше околу 60 милиони долари. Требаше се да распродадам. Прво ти земаат се што имаш. Морав да направам различни работи за да соберам пари. Склучив договор со владата. Многу време ми одзеде, за да се одборчам. Беше катастрофа. Тогаш бев многу див. Трошев. Трошев. Трошев. Го одложував плаќањето на даноци. Да го пушат ИРС (пандан на нашата УЈП). Не ме ме интересираше..

УЈП е најголемата форма на изнудување во историјата на владата“.

Денес, Тајсон е претприемач кој се занимава со брзорастечката индустрија на канабис.

print