Маја Дејкоска ќе ги брани боите на Македонија на Светското првенство

Maja Dejkoska

Маја Дејкоска од БК „7 Мај“ – од Прилеп ќе ги брани боите на Македонија и на АРМ на Светското армиско првенство во борење од 19 до 25 септември во Скопје.

Таа ќе настапи на 21 септември во категоријата до 60 килограми.

„Лично, мислам дека на ова Светско првенство, ќе направам резултат, но, сепак, конкуренцијата е голема. Имаме носителека на медал од Олимпијадата во Рио, исто така имаме екипи од различни држави кои доаѓат во комплетен состав“, вели Дејкоска.

Дејкоска има учестувавано и на многу натпревари, како што се Европско првенство, меѓународни натпревари, домашните натпреварувања и многу други турнири.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...