Масаро Глундер, Енрико Кел и Кем славеа на ВЛФ (ВИДЕО)

enriko kehl kina

Во кинескиот Шенжен беше организиран ВЛФ/WLF настанот: Глори оф хироус 2.

Настапија и неколку познати борци од Европа и Кем Ситсонгпеенонг од Тајланд.

Масаро Глундер со поделена одлука на судиите го победи Јанг Жуо. Синот на Родни Глундер на 21 мај ќе се бори на W5 настанот во Виена. Тој ќе се бори против Фоад Садеги, која веќе го победи на натпреварот за Интерконтиненталната титула.

Победникот на К-1 Макс од 2014 година, Енрико Кел, со прекин во втората рунда го победи Жиао Фукаи. Кем Ситсонгпеенонг беше подобар од Тиеж Јигу.

Седрик Думбе кој на глори во Париз гопобеди Муртел Гроенхарт, славеше со поделена одлука против Новозеланѓанецот Бред Ридел.

WLF: Glory of heroes 2:

– 70kg : Khayal Dzhaniev def. Zhao Chunyang (ednoglasna sudiska odluka)

– 60kg : Yun Qi def. Sergio Wielzen (podelena sudiska odluka)

– 63kg : Deng Zeqi def. Artur Makouski (ednoglasna sudiska odluka)

– 70kg : Ievgenii Kurovskoy (Ukraine) def. Hu Yafei (ednoglasna sudiska odluka)

– 67kg : Qiu Jianliang (Chine) def.Jaidee Noppakit (ednoglasna sudiska odluka)

– 67kg : Massaro Glunder def. Yang Zhuo (podelena sudiska odluka)

 -68kg: Kem Sitsongpeenong def. Tie Yinghua (ednoglasna sudiska odluka)

– 72kg : Enriko Kehl def. Jiao Fukai (TKO, R2)

75kg : Cedric Doumbe def. Brad Riddell  (podelena sudiska odluka)

https://youtu.be/lj0ySHJJX8c

print

Можеби ќе ви се допадне...