Мани Пакијао: Подготвен сум за Флојд Мејведер, но тој е во пензија

Мани Пакијао уште еднаш е светски шампион по победата на Кит Турман со поделена одлука и ја освои титулата во полусредна категорија на ВБА. Ова беше трета последователна победа за Пакијао, по која рече дека е подготвен за уште една битка со непоразената легенда Флојд Мејведер, но тој е во пензија, но нема да го предизвикува, но е подготвен за „Мани“, ако тој одлучи да се врати.

„Мојот план овој пат е борб за борба. Немам поим што ќе се случува во иднина. Флојд е во пензија и нека ужива во неа. Тој повеќе не е активен во рингот. Ако е подготвен да се врати и сака да се бори, тогаш ќе го објави тоа и ќе се договориме со втора битка со него“.

Тие се бореа во 2015 година, притоа Флојд го ​​порази со едногласна одлука. Последната битка на Флојд беше во август 2017 година, кога го победи со нокаут Конор Мек Грегор и тоа ја зголеми неговата серија на 50 последователни победи без ниту еден пораз. Битката меѓу Флојд и Пакијао продаде вкупно 4.600.000 платени гледања.

print