Македонија ги доби првите ММА шампиони (ФОТО)

Македонија ги одби првите шампиони во ММА, а тоа се: Никола Бошев, Мартин Димитровски, Слаѓан Димиќ, Мартин Данев, Јетмир Имеровски и Емилио Величковиќ.

Вчера за прв пат во Македонија се одржа Државно првенство во ММА под покровителство на Кик боксинг федерација на Македонија. Првенството се одржа во Скопје на Скопски саем.

Будо од Кавадарци има најмногу шампиони – тројца, Шампион – Скопје, Адреналин – Скопје и Куманово 2006 по еден.

 

 ММА

-60 кг

1.Никола Бошев – Будо Кавадарци

2.Ердухан Салиаси – Адреналин Скопје

-65 кг

1.Мартин Димитровски – Будо Кавадарци

2.Немања Спасовски – Куманово 2006

 -71 кг

1.Слаѓан Димиќ – Шампион Скопје

2.Арбен Селман – Протектор Гостивар

3.Дамјан Милошевски Будо Кавадарци

-73 кг

1.Мартин Данев – Будо Кавадарци

2.Димитрија Бошковски – Протектор Гостивар

3.Реџеп Џеват – Протектор Гостивар

 – 76 кг

1.Јетмир Имеровски – Адреналин Скопје

2.Емил Ставревски – Куманово 2006

-87 кг

1.Емилио Величковиќ – Куманово 2006

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...