Македонката Нина Ансароф против Татјана Суарез на УФЦ 238 во Чикаго

Локалниот „Чикаго трибјун“ јавува дека на 9 јуни на УФЦ 238 ќе го гледаме мечот за титулата во мува категорија меѓу Валентин Шевченко и предизвикувачот Џесиче Ај. Но уште неколку интересни натпревари во истата листа на борби – сите во женска конкуренција. Меѓу нив е брилијантниот меч во сламка категоријата меѓу Македонката Нина Ансароф (10-5) и Татјана Суарез (7-0).

Катлин Чокагеин (11-2) ќе се соочи со Џоан Калдервуд (13-3). Потоња е 7, а Чокагеин е 3 воинка во светот во мува категорија.

Се подготвуваат уште неколку интресни борбио, но засега нема официјална верфикација од УФЦ.

https://twitter.com/ufc/status/1105198297084502019?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1105198297084502019&ref_url=http%3A%2F%2Ffightsite.hr%2Frubrike%2Fufc%2Ffoto-ufc-potvrdio-shevchenko-brani-pojas-protiv-miociceve-klupske-kolegice%2F

.

print