Лудите боксери на стадион! Тајсон Фјури се враќа во рингот против Шенон Бригс

Поранешниот светски шампион во тешка категорија Шенон Бригс планира да се врати во рингот по издржувањето на казната за допинг, и не против кого да е, туку против поранешниот светски шампион Тајсон Фјури.

46-годишниот Американец, кој порано го следеше Владимир Кличко за време на секој дуел со цел да го предизвика на меч, верува дека двајцата можат да се сретнат во април 2018 година.

Бригс вели дека разговарал со Тајсон Фјури и дека ќе му биде следниот противник.

„Чувствувам дека ова борба може да се одржи во текот на следната година. Ова ќе биде одлична битка, тој отсуствува речиси три години од рингот, а јас не сум излегувал на официјален меч повеќе од една година, но можам да му удрам клоца по газот и можам да го победам Бес“, рече Шенон Бригс.

.

print