Светското таеквондо првенство во Манчестер е завршено, шансата ќе се бара на друг шампионат

На Светското таеквондо првенство за сениори во Манчестер, Англија, нашите репрезентативци имаа лош ден, поразени се во првото коло.

Од нашиот табор велат дека ова е само лош, но истакнуваат дека одат понатму и пропуштеното ќе се надполнува на друг голем настан, европско и ли светско првенство. Сите се млади и може да се очекуваат резултати од нив.

Резултати

-61 кг Анамарија Георгиевска – Зонгши Луо (Кина) 0-11
-87 кг Филип Додевски – Сејду Гбане (БСК) 8-10
+87 кг Дејан Георгиевски – Рафаел Ајукаев (Русија) 10-22

Ова се неофицијални резултати.

Ipon.mk

print