Лирија пред Тефејуз и Балканец на Изборното првенство за јуниори во Прилеп (ФОТО)

Денеска во Прилеп се одржа Изборното првенство за јуниори (борачи до 20 години), при што екипата на Лирија беше најуспешна со шест први места, четири втори и едно трето место.

Од Спартак велат дека на Изборното не учествувале затоа што поканата и стигнала еден ден пред натпреварувањето.

Резултати

57 кг
1.Халит Османи – Лирија
2.Минир Реџхепи – Лирија
3.Теодор Темелковски – 7 Мај
3.Земри Авдили – Студеничани

61 кг
1.Елмедин Сејфулаху – Лирија
2.Фати Вејсели – Лирија

 65 кг
1.Риад Реџхепи – Лирија
2.Леонардо Насески 7 Мај
3.Муса Адеми Студеничани
3.Мартин Стојанов – Балканец

70 кг
1.Шаип Брава – Лирија
2.Христијан Пенков – 7 Мај
3.Иле Буроски – Неготино
3.Орхан Џхафери – Лирија

74 кг
1.Омер Сејфулаху – Лирија
2.Астрит Исмаили – Лирија
3.Басри Јусуфи – Студеничани

79 кг
1.Столе Ефтимов – Лирија
2.Бајрам Ајдари – Тефејуз
3.Серхан Шакиров – Балканец
3.Адем Асани – Тефејуз

86 кг
1.Бујамин Нуиши – Тефејуз
2.Увејс Фејзулаху – Лирија
3.Јусуф Пајазити – Тефејуз
3.Петар Тодев – Олимпија

92 кг
1,Рамадан Мустафовски – Чаир
2.Кадир Камбери – Борец

97кг
1.Џан Назифов – Балканец
2.Дарко Иванов – Олимпија

125 кг
1.Усеин Мечов – Неготино

Екипата на Лирија освои најмногу бодови, пред Тефејуз и Балканец.

Екипен пласман на Изборното првенство

1. Лирија – Скопје 50
2. Тефејуз – Скопје 11
3. Балканец – Штип 10
4. 7 Мај Леов – Прилеп 10
5. Неготино – Неготино 8
6. Чаир – Скопје 6
7. Олимпија – Штип 6
8. Студеничани – Скопје 6
9. Борец – Велес 4
10. Бучим – Радовиш 1
11. ФБСМ 1

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...