Лирија освојувач на Купот на Македонија!

Lirija site vo radovis

Екипата на Боречкиот клуб Лирија-Скопје на едно првенство до крајот (Државното првенство за кадети) е освојувач на Купот на Македонија, за Балканец има само тероретски шанси, но тоа е неостварливо, бидејќи превснтвото в недела ќе се одржи во Скопје.

Лирија собра 273 поени, а Балканец 211, додека на третата позиција е Бучим со 148.

Овие екипи покажаа најмногу, а може да радува фактот што Неготино, Борец, Студеничани и Скопје се враќаат на боречката сцена со нови сили, додека Тефејуз можеше да биде и посупешен, но испушти некои натпреварувања, исто и за Вардар. А 7 Мај Леов и Безбедност се значајни по тоа штого негуваат женското борење.

Секако, жално е за македонското борење што Спартак го допре дното од своето постоење.

Dejan-Mitrov-vo-akcija

Табела – Куп на Македонија

1.Лирија              273

2.Балканец         211

3.Бучим               148

4.Тефејуз              72

5.Скопје                31

6.Студеничани   20

6.Неготино          20

8.Вардар                11

9.7Мај Леов           9

10.Безбедност       5

10.Борец                 5

12.Спартак            4

ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...