Леонид Трајанов најдобар борач на „Легендите на Спартак“ (ФОТО)

За најдобар борач на 21.Меморијален турнир „Легендите на Спартак“ кој се одржа денеска во Кочани е прогласен Леонид Трајанов од БК Спартак. Стручњаците велат дека Трајанов е новата надеж на кочанското и македонското борење со она што гопокажува во последно време.

Најдобар странски борач е Красимир Лазаров од Беласица – Петрич, Бугарија, а најдобар домашен борач е Петар Костов од Спартак.

Досега ова е најмасовно издание со 82 учесника од Македонија и Бугарија, како и пубилка околу 500 лица.

Политичарите беа дел од меѓународниот турнир, тројца пратеници, градоначалникот на Општина Кочани, бројни локалнии регионални и централни функциионери, поранешни спортисти и спортски работници.

Посебен шмек на турнирот му даде американскиот трубач Ник Ди Крало од Мировниот корпус на САД, кој е од Лос Анџелес.

Резултати

ГЕНЕРАЦИЈА 1997-1999 ГОД.

КАТЕГОРИЈА – 77 КГ Освоено место ИМЕ И ПРЕЗИМЕ БОРЕЧКИ КЛУБ
1 СЛАВЧЕ ЈАНАКИЕВ СПАРТАК
2 АНДРЕЈ АНТОВ СПАРТАК
3

 

ГЕНЕРАЦИЈА 2000 – 2003 ГОД.

КАТЕГОРИЈА – 50 КГ Освоено место ИМЕ И ПРЕЗИМЕ БОРЕЧКИ КЛУБ
1 НЕНАД ПАНОВ БАЛКАНЕЦ
2 АПОСТОЛ ДЕНИШЕВ БУГАРИЈА
3 СТЕФАН ШТЕРЈОВ БАЛКАНЕЦ

КАТЕГОРИЈА – 66 КГ Освоено место ИМЕ И ПРЕЗИМЕ БОРЕЧКИ КЛУБ
1 ФИЛИП ТАСЕВ БАЛКАНЕЦ
2 ДАВИД МИШЕВ БАЛКАНЕЦ
3 ДРАГАН ГОРЕВ СПАРТАК
3 СТОЈАН ДЕНИШЕВ БУГАРИЈА

КАТЕГОРИЈА – 76 КГ Освоено место ИМЕ И ПРЕЗИМЕ БОРЕЧКИ КЛУБ
1 ЛЕОН ТРАЈАНОВ СПАРТАК
2 БЛАГО СПАСОВ ОЛИМПИЈА
3 ФАДИЛ НАЗИФОВ БАЛКАНЕЦ
3 ВАСЕ НИСЕВ СПАРТАК

КАТЕГОРИЈА – 85 КГ Освоено место ИМЕ И ПРЕЗИМЕ БОРЕЧКИ КЛУБ
1 ПЕТАР ТОДЕВ ОЛИМПИЈА
2 КИРИЛ МАЛЧЕВ ОЛИМПИЈА
3 АНДРЕЈ ВЕЛИНОВ КАРБИНЦИ

КАТЕГОРИЈА – 97 КГ Освоено место ИМЕ И ПРЕЗИМЕ БОРЕЧКИ КЛУБ
1 ПЕТАР КОСТОВ СПАРТАК
2 ТЕОДОР ГЕОРГИЕВ БАЛКАНЕЦ
3 СЕЗГАН ОСМАНОВ ОЛИМПИЈА
3 АЛЕКСАНДАР СТОЈКОВСКИ СПАРТАК

ГЕНЕРАЦИЈА 2004 – 2006 ГОД.

КАТЕГОРИЈА – 36 КГ Освоено место ИМЕ И ПРЕЗИМЕ БОРЕЧКИ КЛУБ
1 КРАСИМИР ЛАЗАРОВ БУГАРИЈА
2 АЛЕК ЃОРГИЕВ НЕГОТИНО
3 АСЕН САЗДОВ БУГАРИЈА
3 МЕЏМЕД УСЕИНОВ БУЧИМ

КАТЕГОРИЈА – 49 КГ Освоено место ИМЕ И ПРЕЗИМЕ БОРЕЧКИ КЛУБ
1 СТЕФАН СТОЈАНОСКИ 7-МИ МАЈ
2 АРОН НИКОЛОВ БУЧИМ
3 МИТЕ ЈОСИФОВ БУЧИМ
3 ДАМЈАН СМИЛКОВ БАЛКАНЕЦ

ГЕНЕРАЦИЈА 2008– 2010 ГОД.

КАТЕГОРИЈА – 27 КГ Освоено место ИМЕ И ПРЕЗИМЕ БОРЕЧКИ КЛУБ
1 ЛЕОН МАНОВ БАЛКАНЕЦ
2 АЛЕКСАНДАР НАЦЕВ КАРБИНЦИ
3 ДАРКО КОЦЕВ ОЛИМПИЈА
3 СМИЛЈАН СТОЈАНОВ БУГАРИЈА

КАТЕГОРИЈА – 35 КГ Освоено место ИМЕ И ПРЕЗИМЕ БОРЕЧКИ КЛУБ
1 МАРИО АНАНИЕВ БАЛКАНЕЦ
2 БОБАН ПЕТРОВСКИ БАЛКАНЕЦ
3 ЗОРАН ШОРОВ БАЛКАНЕЦ
3 ДЕЈАН СТОЈАНОВ ОЛИМПИЈА

ГЕНЕРАЦИЈА 2004 – 2006 ГОД. – ЖЕНИ

КАТЕГОРИЈА – 46 КГ Освоено место ИМЕ И ПРЕЗИМЕ БОРЕЧКИ КЛУБ
1 АНДРЕА НИСЕВА ОЛИМПИЈА
2 ХРИСТИНА ЃЕОРЃИЕВА БУЧИМ
3 ЕЛЕОНОРА ТЕМЕЛКОСКА 7-МИ МАЈ

 

КАТЕГОРИЈА – 60 КГ Освоено место ИМЕ И ПРЕЗИМЕ БОРЕЧКИ КЛУБ
1 БАРБАРА СТОЈКОСКА 7-МИ МАЈ
2 БЛАГИЦА ТОДОРОВА БУЧИМ
3 ЛЕОНА ТОПАЛОВСКА БЕЗБЕДНОСТ-СКОПЈЕ
3 ЕМИЛИЈА ИЛИЕВСКА БЕЗБЕДНОСТ-СКОПЈЕ

Ipon.mk

print