Лазарев, Гаџовски, Стефановски и Пурдеска станаа меѓународни судии!

Sudii so novi licenci

Kарате федерацијата на Македонија (КФМ) доби уште четворица меѓународни судии изминатиов викенд во Париз-Франција.

Ивица Гаџовски и Раде Стефановски положија за Б лиценци, а ВалентинаПурдеска и Игор Лазарев со А лиценца, што значи дека може да судат натпревари и во кати и во кумите.

ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...