Кјокушинкаи каратистите од Кавадрци ја завршија хуманитарната мисија (ФОТО)

Во Квадарци во четвртокот се одржа хуманитарен турнир во кјокушинкаи карате во организација на Црвениот крст од Кавадарци. Собраните средства се намените за семејство од селото Дреново (Кавадаречко) кое е од социјално ранливите категории.

На турнирот учествуваа само каратистите од Карате клубот „Ронин каи“ од Кавадарци. Ова е единствен клуб од кјокушинкаи стилот во Македонија. Натпреварувачите се натпреваруваа во кати и борби по возрасни категории од 7 до 18 години.

Публиката уживаше во демонстрациите и атрактивните борби со полн контакт. На најсупшешните и беа доделени дипломи за освоените места.

Ката пионери

1.Ведран Цветков

2.Павле Андонов

3.Љупче Андонов.                                               

Ката пионерки                                               

 1.Јулија Андонова

2.Марија Несторова                               

3.Јована Колева      

Кумите пионери                                    

1.Никола Ангелов

2.Александар Ганцев   

3.Павле Андонов

Кумите пионерки

1.Марија Несторова     

2.Јована Колева.

3.Дорија Рушкова..

Кумите кадети

1.Петар Несторов

2.Круме Тасев

3.Љупче Андонов

Кумите јуниори

1.Иван Јосифовски

2.Виктор Николов

3.Марко Арангелов

Ipon.mk/В.Д.

print