Кормиер за Миочиќ: Многу сме различни, знам дека го нервирам

Даниел Кормиер и Стипе Миочиќ се расправаат – не така како Кормиер и Џонс Џонс. Но, сепак не се поднесуваат.

Ќе ги видиме овој викенд на УФЦ 241. Кормиер ги изнесе своите впечатоци за неговиот противник.

„Мислам дека го изнервирав Стипе Миочиќ.

Тој е почитуван борец, ми подава рака, ги кажува вистинските работи, но знам дека внатрешно не може да ме смисли. Премногу сме различни. Јас сум бучен, постојано се задевам, секогаш се шегувам, и моето друштво е бучно. Понекогаш сме многу досадни. Тоа не е неговиот стил“.

Првата борба меѓу нив на УФЦ 226, кога Кормиер беше шампион во полуттешка категорија и ја под дигна килажата за да се бори против Миочиќ за титулата во тешка категорија. Тој го нокаутира Миочиќ во првата рунда и стана втор борец во УФЦ истовремено со две титули.

“Знам дека го нервирам, но што од тоа. Она што е важно е дали сите го сакаат тоа или не? Вистината е дека треба да се бориме. И кога се бориме, не сме пријатели. Тој има одлично семејство, одличен живот – тој си го живее неговиот живот, а јас мојот“.

print