Комплет винг чун комбат: Енергија и дух, врвна претстава (ФОТО)

Се одржа третиот ревијален турнир на Комплет винг чун комбат на спортските терени на ФК Работнички на 24 мај во Скопје.

На турнирот настапија 20 учесиници од ВЦКФЦ Вечна пролет, ВЦКФЦ Шаолин и Тај чи чуан клубот Феи Лонг. Се натпреваруваа во три дисциплини: Cross arm chi sao ( sparring), Dragon pole (sparrong) и Demonstracion.

Имаше и програма со чаеви на Универзитетот Конфучие. Меѓу присутните беше и мајсторот за фенг шуи – Меи Ли.

Ipon.mk

print