Кога бил задушен во кафезот утврдиле дека ММА борецот користел туѓ идентитет (ВИДЕО)

Чуден инцидент се случи минатиот викенд во Русија на настанот во ГФЦ 18 што се одржа во Самара.

Рафаел Абрахамјан излезе против Батухан Акдуман во перо категорија, која заврши во првата рунда со завршница за Абрахамјан. Ерменецот го задави противникот и одби да го ослободи, задржувајќи го уште неколку секунди во стилот на Русимар Палхарес. Ова е далеку од единствената драма во нивната средба, бидејќи предметниот борец не беше Батухан Акдуман, туку друго лице кое користеше фалсификуван пасош со турски податоци. Батухан не е задоволен што го користеле неговото име и изрази незадоволство од тој чин.

„Тие ги користеа моето име и кариера за да се борат со 20-годишен борец против Рафаел. Контактирав со него и му реков дека ќе го понижам ако не се бори со мене за два месеца. Тој се бори во категоријата 65 килограми, а јас сум 71 килограм и никогаш не сум се натпреварувал под 70 килограми“, изјави Батухан.

print