Кличко: И Пулев зборуваше сешто, како и Фјури, и каде е сега тој?!

klicko go mava pulev

Светскиот шампион во супертешка категорија на IBF, WBA, WBO и IBO, Владимир Кличко, ги коментира зајадливите зборови на идниот ривал – Британецот Тајсон Фјури, дека е многу здодевен боксер и дека неговиот стил се состои само од прави удари-директи и клинчови.

„И Пулев го зборуваше истото – дека јас се борам само со директи и дека ги држам противниците во клинчови. Дека сум здодевен, а тој е спектакуларен боксер кој може сè и ќе стане светски шампион. И каде е сега тој?“, праша реторички во интервју за iFL TV Кличко.

„Од Фјури се наслушав уште и за мојата муцка, мојата возраст, за мојата побелеана коса, како и за тоа дека моите претходни ривали биле „послушници“. А претстојат уште прес-конференцијата во Лондон, прес-конференцијата пред средбата, отворениот тренинг, мерењето …Но, за време на борбата јас ќе го подложам Фјури на терапија, која ќе го направи подобар човек“, додаде украинскиот шампион.

print

Можеби ќе ви се допадне...