Кличко: Враќање? Никогаш не вели никогаш!

Поранешниот светски шампион во тешка категорија, Владимир Кличко, оставил простор за враќање. Во интервју за БиБиСи, по официјалното објавување за завршување на боксерската кариера.

„Два месеци по донесувањето на одлуката, можам да кажам дека тоа беше правилна одлука. Може ли да се каже дека повеќе нема да се вратам? Никогаш не кажувај никогаш. Засега сум задовлоен од сегашната положба. Имам 41 година. Ако се сеќавате, Џорџ Формен ја продолжи кариерата на 45. Може по неколку години да ми влезе мисла во главата дека се уште го можам тоа. Лично, сакам никогаш да не се вратам. Не знам што треба да се случи, за да ја сменам одлуката Мислам, дека го дадов се како боксер“.

.

print

Можеби ќе ви се допадне...