Кикбоксот стана официјален спорт на Светските игри

Кикбоксот и ВАКО федерацијата станаа полноправни членови на Светските игри.

Отккао на Светските игри минатата година во Вроцлав дисциплината К-1 беше спорт по повик, од Светските игри во 2012 во Бирмингем во САД  кикбоксот во САД стана официјален спорт.

К-1 дисциплината во Полска беше претставена во 5 машки и три женски категории.

Веста официјално е објавена на Генералното собрание на ИВГА/IWGA во Бангкок.

print

Можеби ќе ви се допадне...