Кикбоксерите на Шампион освоија пет медали на Европскиот куп Карловац опен 2019

Кикбоксерите на Шампион освоија пет медали – 2 златни, 1 сребрен и 2 бронзени медали на Европскиот куп „Карловац опен 2019“ во Хрватска.

Златните медали ги освоија Миа Тодорвска и Викторија Варадинова во кик лајт, сребрениот Марко Тодоров во К-1, а Мимоза Стаменковска и Викторија Варадинова во К-1 се зактија со бронзените медали.

На Европскиот куп во Карловац настапија 1108 натпреварувачи или 1890 во сите дисциплини од 179 клуба од 31 држава.

Ipon.mk

print