Кеикс се подготвува во Валона за новата сезона

Карате клубот Кеикс се ноѓа на подготовки во Валона, Албанија, за претстојните натпревари.

„Ова се подготовки надвор од нашиот град кои имаат за цел, покрај подигањето на физичката форма, и да го подигнат мотивот на нашите натпреварувачи. По зваршувањето на овие подготовки наморе, продолжуваме во Скопје, а пред почетокот на самата сезона ќе одиме на висински припреми. Само со добра подготовка се постигнуваат врвни спортски резултати“, вели тренерот на Кеикс, Елвир Куртановиќ.   

Ipon.mk

print