КБФМ ги прогласи најдобрите клубови за 2017 година – Шампион е број 1!

Шампион од Скопје е клуб број еден за 2017 година во Македонија, втор е Гладијатор – Скопје, а трет Будо – Кавадрци.

Изборот е направен согласно „Бодовниот национален натпреварувачки систем на Кик бокс федерацијата на Македонија (КБФМ)“ и „Одлуката за рангирање на клубовите во КБФМ за 2017 година“ донесени од страна на Извршниот одбор на Федерацијата.

Најдобри кик бокс клубови за 2017 година:
1.Шампион – Скопје
2.Гладијатор – Скопје
3.Будо – Кавадарци
4.Гладијатор – Штип
5.Фајт тим – Скопје
6.Прокиќ фемили – Скопје
Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...