Канело доби блага казна за позитивниот допинг тест

Спортската комисија на Невада (НСАЦ) одлучи да го казни Сол Алварез заради два позитивни допинг тестови во февруари.

Мексиканската ѕвезда беше позитивна на забранетата супстанца кленбутерол, тврдејќи дека виновникот е контаминираното јунешко.

НСАЦ одлучи да го суспендира Канело 6 месеци.

На седницата неговата едногодишна суспензија веднаш е редуцирана на 6 месеци, бидејќи Алварез, кој не бил присутен, целосно соработувал со НСАЦ.

Според прописите на Комисијата, требаше да биде суспендирана најмалку 9 месеци и до 2 години поради првиот прекршок.

Суспензијата тече ретроактивно од 17 февруари, што значи дека ворингот може да се врати по 17-ти август.

Со ова се отвора можноста за повторно да го закаже реваншот со Генади Головкин за септември, како што се спомнуваше претходно.

Освен тоа, не мора да плати никаква казна.

Промоцијата на Канело, Голден бој, веднаш објави дека Мексиканцот во рингот ќе се врати на 15 септември. Датумот на враќање се паѓа во близина на Денот на независноста на Мексико (16 мај).

print

Можеби ќе ви се допадне...