И Нејт Дијаз се пренасочува кон боксот

Нејт Дијаз рече дека УФЦ му понудил шампионски меч што го сакал. Не можеме да бидеме сигурни колку е вистинито ова, но борецот на ММА е уште еден спортистите на организацијата кој има боксерски апетити.

Очигледно Дијаз сфатил дека повеќе нема да преговара за пари со УФЦ и ја напиша следнава порака во Твитер:

https://twitter.com/NateDiaz209/status/939319334681243649?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fmma.bg%2Fnovini%2Fmma-novini%2Fi-nate-diaz-se-orientira-kam-boksa

Не е јасно дали Дијаз веќе има противник, но ќе биде интересно колку далеку ќе оди. Дана Вајт веќе рече дека Зуфа влегува во кафезот, но дали Нејт Дијаз сака да остане со неговите сегашни работодавачи?

print

Можеби ќе ви се допадне...