Италијанската бокс репрезентација во Штип, екипи од Црна Гора и Словенија во РБЛ (ФОТО)

На редовниот состанок на Управниот одбор на Регионалната бокс лига во Лазаревац, спрема очекувањата, беше бурно. Најважната одлука е дека Миленко Томиќ по бројните сериозни тешки навреди и ексцесни постапки, најодговорниот за недоаѓањето на Радник на мечот од 6.коло во Лозница, и покрај сите оправдување што ги понуди, сепак, да биде заменет од УО на РБЛ.

Во иднина екипата од Бијелина ќе ја претставува Лазар Авакумовиќ.

Добрата вест е дека Црна Гора, претседателот на БС Блажо Шарановиќ кој е само шетс месеци на оваа функција, го потврди влезот на екипа во Регионалната лига, поголема и за Словенија, составена од боксери од Марибор и Цеље.

Покрај Илија Младеновски од Штип за потпретседател на Регионалната лига беше избран и Аца Расимиќ од Лозница.

Благодарение на личното познатство со Викторио Лаи (73) претседател на Италијанската боксерска федерација на Јурица Рунтиќ, првиот човек на Регионалната лига, бидејќи страстите се смирија, најави можност за доаѓање на италијанскиот национален тим и организирање на неколку мечеви во сите земји на поранешна Југославија со екипите кои учествуваат оваа година во формираната лига.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...