Иранецот Каримијан е првиот К-1 првак во тешка категорија (ВИДЕО)

К-1 во Токио го одржа турнирот на осумината кој го даде првиот шампион во категоријата до 90 килограми.

Победник на турнирот на осумината на кој немаше познати имиња е Сина Каримијан.

Иранецот во четвртфиналето во екстра рунда го нокаутира Јапонецот ОД Кен. Во полуфиналето со едногласна одлука го елиминираше К-Џи.

Во финалето со мнозинска одлука на судиите го победи Бубакер Ел Бакури. Мароканецот на патот до финалето ги нокаутира Макот Уехару и Хитоши Сугимоти.

Во другите мечеви Такеру во првата рунда го нокаутира Шпанецот Даниел Пуертас Галард.

Одлична борба пружија Русеи Ашизава и Каито Озава, а славеше Ашизава со едногласна одлука на судиите.

К-1 Гран-при во тешка категорија
финале:
Сина Каримијан – Бубакер Ел Бакури (одлука на судиите, 29-28, 28-28, 29-28)

полуфинале:
Бубакер Ел Бакури – Хитоши Сугимото (КО, Р2)
Сина Каримијан – К-Џи (едногласна одлука на судиите, 30-27, 30-28, 30-27)

к:
Боубакер Ел Бакоури – Макото Уехара (КО, Р1)
Хитоши Сугимото – Ондре Гроце (едногласна одлука на судиите)
К-Џи – Брајан Мек Грат (КО, Р1)
Сина Каримијан – Од Кен (КО, Р4)
Руи – Фурута Таичи (ТКО, Р3) – резервна борба на турнирот

Суперборби:
Такеру – Даниел Пуертас Галардо (КО, Р1)
Јошики Таки – Акрам Хамиди (КО, Р1)
Коџи – Стаурос Ексакоустидис (поделена одлука по дополнителна рунда)
Русеи Ашизава – Каито Озава (едногласна одлука на судиите, 30-27 × 3)
Рукија Анпо – Хајаши Кента (КО, Р3)
Суарек Рукукамуи – Масанобу Гошу (едногласна одлука на судиите, 30-28 × 3)
Хисаки Хигашимото – Каварада Шуџи (мнозинска одлука на судиите 28-28, 29-28, 30-27)
Такаја Огура – Рјота (КО, Р1)

.

print