Иван Дичко против испалшениот „зајак“ Мороне стигна до 6-тата победа во САД (ВИДЕО)

Иван Дичко (6-0, 6 КО) професионалната кариера ја гради во САД.

27-годишниот Казахстанец е шестата борба ја избоксира во Санк Петербург на Флорида против Мајкл Мароне (21-9, 15 КО).

32-годишниот Американец кој се бореше со Шенон Бригс, Франческо Пјане и Чарлс Мартино, беше видливо исплашен и едвај чекаше да го заврши борбата со двократниот освојувач на олимписката бронза.

Средбата беше прекината во првата рунда откако Мароне по втор пат заврши на подот.

.

print