Иван Викиќ против германскиот тешкаш Даниел Алберти

Борачот на Спартак е пред нов ММА предизвик во Греманија во сабота се бори против Германецот Даниел Алберти на Фајт најт 4 на МФН организацијата. Борбата ќе се одржи во Малш.

Вичиќ настапува во категоријата над 95 килограми, но неговиот противник тежи околу 120.
Последната борба Иван добро се бореше, сепак грешката на крајот скапо го чинеше, го изгуби мечот.
Сега е уверен дека такво нешто нема да се повтори и дека победата ќе биде негова.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...