Златен медал за Вероника Костовска на ВКФ Купот во Умаг

Вероника Костовска (-61 кг) го освои златниот медал во У-21 на ВКФ тренинг кампот и Купотза У-12 и У-21. Таа во финалето ја совлада Џулија Анџелучи од Италија со 2-1.

Костовска преходно извојува четири победи.

Ова е втор златен медал за Македонија откако вчера Ангела Мојсовска го освои златото во категоријата до 68килограми во истата конкуренција.

Резултати

Вероника Костовска – Мелиса ван Оудернаарден (Холандија) 0-0
Вероника Костовска – Шарлот Занини (Франција) 8-0
Вероника Костовска – Силвија Хирт (Швајцарија) 4-0
Вероника Костовска – Сирја Манцинели (Италија) 8-4
Финале
Вероника Костовска – Џулија Анџелучи (Италија) 2-1

print