Златен медал за Абдурахим Идризи на светската Карате 1 Младинска лига во Умаг

 

Абдурахим Идризи (-55 кг)го освои златниот медал во светската  Карате 1 Младинска лига во Умаг, Хрватска, во јуниорска конкуренција. Каратистот на Макпетрол во финалето го совлада Максим Краснов од Русија со 7-2.

Претходно Идризи забележа четири победи.

Резултати
-55 кг
Абдурахим Идризи – Лукас Томас (Германија) 0-0
Абдурахим Идризи – Мирнес Аговиќ (Босна и Херцеговина) 3-0
Абдурахим Идризи – Максим Падолски (Белорусија) 2-2
Абдурахим Идризи – Никита Филипов (Украина) 5-0
Финале
Абдурахим Идризи – Максим Краснов (Русија) 7-2

Umag🇭🇷🇭🇷

Abdurahim Idrizi 发布于 2018 年 7 月 9 日 周一

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...