Жорж Сент Пјер ги демантира гласините за завршување на кариерата

Канадската ММА легенда Жорж Сент Пјер ги демантира гласините дека ја завршува кариерата. Тоа беше објавено од претседателот на УФЦ, Дана Вајт.

Поранешниот шампион во полусредна и средна категорија продолжува да се опоравува од болеста. Тој ја негираше можноста да се бори против Нејт Дијаз, зато што тој меч не му бил интересен.

https://twitter.com/NateDiaz209/status/995051679971069952?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportal.bg%2Fnews.php%3Fnews%3D729847

„Не знам дали ќе се борам со Дијаз или со некој друг. Можам да ви кажам дека не сум ја завршил кариерата. Многу е голема веројатноста да направам уште еден меч. Се уште не сум потпишал договор“, рече Сент Пјер.

.

print