Ентони Џошуа и Александар Поветкин застанаа лице в лице (ВИДЕО)

Светскиот шампион на ВБА (супер), ВБО, ИБФ и ИБО во тешка категорија Ентони Џошуа и Александар Поветкин застанаа лице в лице пред претстојната битка на 22 септември на Вембли во Лондон, Англија.

Џошуа се надева дека ќе го надвладее Поветкин, а потоа да се сретне против шампионот на ВБЦ, Дионтеј Вајлдер, за титулата на апсолутен шампион во тешка категорија во април 2019 година

Поветкин се надева ќе пропаднат плановите за долго очекуваниот обединувачки меч меѓу Џошуа и Вајлдер.

Ентони Џошуа ја испланира битката на Вембли на 13 април 2019 година.

.

print