Емил Павлов го освои сребрениот медал на Карате 1 Премиер лигата во Дубаи

 

Емил Павлов го освои сребрениот медал на Карате 1 Премиер лига во Дубаи,  отккао денеска во финалето 2018 беше минимално поиразен од Турчинот Ереј Самдан.

Сепак, ова е голем успех за Павлов и македонското карате, бидејќи подолго подолго време немавме резултати во Премиер лигата, така што овој резултат треба да ги поттикне сите да се борат за исполнување на олимписка норма.

На турнирот учествуваат 629 (638) натпреварувачи од 219 клуба од 74 земји.

60 кг – 48

Емил Павлов – Јуејонг Гу (Ј.Кореја) 3-1

Емил Павлов – Степен Ефименко (Русија) 3-2

Емил Павлов – Олег Филипович (Украина) 6-0

Емил Павлов – Калвис Калин (Литванија) 5-3

Финале

Емил Павлов – Ереј Самдан (Турција) 1-2

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...