ЕКСКЛУЗИВНО: Македонија е домаќин Европското првенство во борење за кадети

Македонија ќе биде домаќин на Европското првенство за кадети 14-20 мај оваа година во Скопје. Ова е објавено на веб-страницата на Обединетото светско борење.

Првенството требаше да се оджи во Киев, Украина, од 23 до 29 април, но изненадувачки е откажано и е доделено на Федерацијата за боречки спортови на Македонија (ФБСМ) да ја организира оваа голема манифестација .
Најверојатно македонските репрезентативци ќе бидат претставени во трите стила, како домаќини може да се надеваме на успех.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...