Душан Чимев ќе се бори за светската титула на СПФ во Урошевац

Македонскиот кикбоксер Душан Чимев од КБК Горила од Скопје на 29 декември ќе настапи на настанот во повеќе боречки спортови во Фезирај (Урошевац) во Косово и ќе се бори за светската титула на СПФ промоцијата.

Чимев ќе се бори против Бурим Рама од Шведска во категоријата до 78 килограми. Инаку Рама има настапувано и во Глори.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...