Думбе се прошета до публиката, се врати и со нокаут ја освои титулата на Глори (ВИДЕО)

Седрик Думбе по вторпат стана во шампион на Глори во велтер категорија.

26-годишниот Французин на домашен терен во Стразбур во втората рунда го нокаутира Харут Григоријан во неговата втора одбрана на титулата.

За време на борбата се догоди ретко видена ситуација. По второто броење го напушти рингот и почна да слави во публиката пред да го предупредатдека мечот не е завршен. Ссе врати ворингот речиси една минута подоцна и набрзина ја заврши работата.

Алим Набиев го порази поранешниот шампион Муртала Гроенхарт со поделена одлука на судиите, а на ист начин салвеше и Донеги Абена против Мајкл Дут.

Д’Анџело Маршал во третата рунда го нокаутира Чехот Даниел Шквор.

Глори 64:
Седрик Думбе – Харут Григорјан (ТКО, Р2)
Аниса Мексико – Тифани ван Сост (поделена одлука 47-48, 49-46, 50-45, 50-45, 50-45)
Д’Анџело Маршал – Даниел Шквор (КО, Р3)
Донеги Абена – Мајкл Дут (поделена одлука на судиите, 27-30, 30-27, 29-28, 28-29, 29-28)
Алим Набиев – Муртал Гроенхарт (поделена одлука, 27-30, 29-28, 29-28, 29-28, 29-28)
Зинедин Хамор-Лејн – Артур Горлов (дисквалификација, Р1)
Анвар Бојназаров – Абдала Езбири (едногласна одлука, 29-28, 29-26, 29-27, 29-27, 29-27)
Мајк Лемаер – Аријан Садиковиќ (поделена одлука, 28-29, 28-29, 29-28, 29-28, 29-28)
Донован Висе – Матеј Пеназ (ТКО, Р2)
Алексеј Улианов – Масаро Глундер (едногласна одлука 29-28, 29-28, 29-28, 29-28, 30-27)
Михаел Пландре – Гверик Билет (поделена одлука, 30-27, 27-30, 28-29, 29-28, 29-28)
Ертугрул Бајрак – Јакоб Стибен (поделена одлука, 29-28, 28-29, 29-28, 29-28, 29-28)

WHAT A SHOT! D'Angelo Marshall closes the show with a BOMB! #GLORY64HOW TO WATCH: http://bit.ly/HTWG64

Posted by GLORY Kickboxing on 2019 m. kovo 9 d., šeštadienis

.

print