Додека да се среди БФМ боксерските клубови организираат јавни спаринзи

Ping panter sparing 2016 mart 12

Самоиницијативно боксерските клубови Пинк пантер, Аперкат и Шкендија завчера во Штип направија јавен спаринг за деца, кадети и јуниори и една за сениори, однонсо девет борби.

Pink panter sparing borba deca

Претставниците на овие клубови велат дека ова го прават поради лошата состојба во Бокс федерацијата на Македонија, до конечното решавање на ситуацијата. На овој начин се гледа што може да се спаси во трофејниот спорт и затоа целото внимание се насочува кон младите, бидејќи со доегашната состојба се уништени неколку генерации, поради што мора да се подигаат нови.

Општа е констатацијата дека е паднат квалитетот, но љубителите на боксот се желни за враќање на трофејните патеки, па така салата во Штип беше преполна за да ги следат младите надежи.

Pink panter sparing kadeti

Најверојатно идната недела ваков јавен сапринг ќе се одржи во Скопје, притоа ќе бидат повикани и другите клубови да земат учетсво.

Ipon.mk/В. Д.

print