Договорен е реваншот меѓу Бадр Хари и Рико Верховен

Договорен е долгоочекуваниот реванш меѓу Бадр Хари и Рико Верховен.

Првакот наГлори во тешка категорија по втор пат ќе се бори со Мароканецот на 21 декември во Арнхем.

Во првата борба во декември 2016 година во Германија, Верховен победи со прекин во втората рунда откако Хари ја повреди раката.

Мароканецот во моментов е суспендиран заради падот на допинг-тестот за реваншот Хесди Гергес.

print