Дијаз е подготвен за борба со Масвидал

Нејт Дијаз се врати импресивно во октагонот по 3-годишно отсуство. Атрактивниот воин го совлада Ентони Петис на поени и веднаш потоа упати нов предизвик. Тој сака да се бори со уличниот борец од Мајами, Хорхе Масвидал, кој е во серија од две последователни нокаут победи против врвни претенденти.

https://twitter.com/ufc/status/1163198591109701633?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1163198591109701633&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportal.bg%2Fnews.php%3Fnews%3D801161

„Јас сум најдобриот борец во организацијата, а тие ги даваат на појасите на други“, коментираше Дијаз и додаде: „Јасно е дека сум шампион. Исто така е и Масвидал“.

Се очекува следното супердерби дерби во полусредна категорија да се одржи до крајот на годинава.

print