Дејан Стефаноски на ММА настан во Базел: Максимилјан го чека пекол!

dejan-stefanovski-plakat-za-bazel

Дејан Стефаноски во сабота (1 октомври) настапува на ММА настанот на СММАЦ 4 (SMMAC 4) „Тејковер“ во Базел, Швајцарија, против Французинот Максимилијан Шлатер, во полутешка категорија -93 кг.

dejan-stefanoski-sam

За петок се закажани мерењето и прес-конференцијата, борбите се во сабота, а Стефановски настпува во осмата борба по фајт-картата.

„За прв пат настапувам над мојата категорија, однонсо за 16 килограми повеќе. Подготвен сум и очекувам победа. За борбава се подготвува два ипол месеци. Во сабота Максимилијан го чека пекол“, вели Дејан Стефаноски.

dejan-steanoski-so-nekoi

Тој се заблагодарувам на целиот тим со кој се подготвуваше: тренерот Раде Стефановски, тренерот по БЏЏ Златко Петровски, како и спаринг партнерите Дејан Трајковски, Славче Тренковски, Боби Триманов, Илија Андов, Мирза Сендиќ, Хајрудин Сендиќ и Игор Лазарески.

dejan-stefanoski-so-reklami

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...