Даниел Стефановски ќе настапи на Кунлун фајт 76 во Кина

 

Даниел Стефановски догвори борба за 9 спетември на Кунлун фајт (КЛФ 76) во Кинаво категоријата до 80 килограми.

Противник на „Македонскиот воин“ Јанг Жу од Кина, за кој се знае дека едобар борец и дека настапува во цел свет.

Деновиве очекуваме подетални информации за настапот на Стефановски.

Стефановски требаше на 5 август да настапи на Кунлун фајт 75 во Сања на островот Хаинан против домашниот борец Ванг Венжонг во категоријата до 88 килограми, но тоа не се случи бидејќи нашиот борец оцени дека тоа е подметнување да се бори во потешка категорија.

Додека 20 октомври ќе се одржи големото македонско дерби во К-1 меѓу нашите најдобри борци Даниел Стефановски и Бени Османоски на настанот „Подговете се за војна“ (Рејди фор вор“ во Шлирен кај Цирих, Швајцарија.

Ipon.mk

print