Дана Вајт: Не е јасно дали Мек Грегор ќе се бори во УФЦ

Претседателот на УФЦ, Дана Вајт, прво изјави дека иднината на Конор Мек Грег во УФЦ воопшто не е јасна. Двете страни во моментов преговараат за следните предизвици со кои се соочува Ирецот.

„Ние сме во фаза во која не е познато дали тој повторно ќе се бори“, изјави Дана Вајт за ММА фајтинг.

Последниот меч на Мек Грегор беше во август, но не според правилата на ММА. Конор се бореше со Флојд Мејвезер во боксерски меч. Тој трбаше да се бори на 30 декември со Тони Фергусон, но средбата пропадна поради скандалозното однесување на Мек Грегор и нападот на судијата.

.

print

Можеби ќе ви се допадне...