Дана Вајт: Конор Мек Грегор не е косопственик на компанијата, но заработува како да е

Многумина се прашуваат колку ќе заработи Конор Мек Грегор за УФЦ 229 борбата против Хабиба Нурмагомедов. Дана Вајт даде барем делумен описен одговор на тоа прашање.

Покрај тоа, многумина се прашуваат дали Конор Мек Грегор успеа да дојде со дел од сопственоста на компанијата, за што претходно изјави дека тоа е неговата цел. Токму тие теми беа допрени од новинарите а кои ги бранеше на претседателот на УФЦ, а пренесени од mmanytt.com.

„Конор нема дел од сопственоста на компанијата. Но, гледајќи колку го плаќаме може да има. Заработува неверојатен износ на пари. Заработува толку што би можел да биде косопственик, исто не чини“, рече Вајт.

Податоците за настапот на Мек Грегор тешко ќе бидат познати пред да се одржи борбата, но се зборува за околу десет милиони долари. Според истите извори, Хабиб Нурмагомедов треба да заработи три милиони евра. За споредба, Конор Мек Грегор заработи три и пол милиони долари за борба против Еди Алварез, што се одржа пред речиси две години. Ова се разбира не го вклучува процент од продажбатана преносот, која во неговиот случај е исто така многу повисок од другите борци, но тие се приватни деловни податоци кои УФЦ не е должен јавно да ги објави.

print